Starka band

Vi har ju inte fler tackor än att vi känner de flesta hyfsat som individer. Det sägs att får ofta håller ihop i mamma-dotter-relationer och hos oss är det extra tydligt i två fall.

10083 är en av våra skyggaste äldre tackor som nog är den enda som aldrig har velat bi klappad eller komma fram. Hennes dotter från ifjol (14015) var dock ganska tam och är såld till liv. Hon har även en annan dotter född 2012 (00057, miss Svinto kallas hon på grund av sin speciella ull) som är en av de allra keligaste. I våras nedkom 10083 med två lamm varav tacklammet 15019 finns var hos oss. När de är uppe kan de ibland dela på sig men när de vilar gör de oftast det tillsammans:

Vi hör ihop!

Vi hör ihop!

På bilden är de nyklippta och blanka. I samband med klippningen var det ju tänkt att sätta ungtackorna i en egen grupp men det förhindrades också av en stark relation. Lilla lilla 15013 kan absolut inte tänka sig att inte bo ihop med mamma 14002 så det blev ingen uppdelning.

Inte så lika, men väldigt nära!

Inte så lika, men väldigt nära!

Här till och med symmetriska!

Här till och med symmetriska!

Bilderna är inte tagna vid samma tillfälle även om man skulle kunna tro det för det är nästan på exakt samma ställe. De verkar gilla att vila just där 🙂

Vi har förresten fått ytterligare en försmak av julen, tomten måste gilla oss för han kom med ytterligare en säck skinn. Vi har inte hunnit fotografera och titta på dem ordentligt än så här kommer bara en liten föraning:

Böljande silver

Böljande silver

Det går såklart alltid bra att komma hit för att titta på skinn och klappa får. Klarar man sig på något mirakulöst sätt utan det sistnämnda men är intresserad av skinn så kommer vi att finnas på julmarknaden i Skövde kulturhussöndag 13 december kl 11-17. Välkomna även dit!