Försmak…

Om bara knappt en månad kommer tomten med sin säck till alla som varit snälla. Vi måste ha varit extra snälla, för till oss har det redan kommit en säck, visserligen från posten… Men ändå, det är ju innehållet som räknas – och det gjorde ingen besviken 🙂

Inte så spektakulär kanske...

Inte så spektakulär kanske…

... men även hundarna tyckte det var spännande att se vad som fanns i!

… men även hundarna tyckte det var spännande att se vad som fanns i!

Efter högtidligt öppnande packades skinnen upp för bedömning. Det är två lammskinn (15001 och 15051, ”tjuvlammen”) och två tackskinn (14013 och 00032). Precis som tidigare när vi fått hem skinn så hade vi svårt att slita oss från dem, de är otroligt mjuka och mysiga att hålla på med. Förutom att ”bara” känna på dem blev det mätning:

Först på längden,

Först på längden,

och sedan på tvären.

och sedan på tvären.

Våra lammskinn är generellt lite större än genomsnittet, oftast minst en meter på längden, tackskinnen förstås ännu större. Det översta skinnet här är från 15001, riktigt fin lock och ganska mörkt med jämn färg. Tackskinnen är lite ljusare, ett av dem skymtar i nederkant på bilden. Individuella bilder på skinnen finns i vår webbutik.

Nu väntar vi på resterande skinn från hösten, totalt kommer det ungefär trettio till varav minst tjugo innan jul. Kanske något att ge i julklapp?

(Idag är det något skumt med vår hemsida, ber om ursäkt för konstiga storlekar på bilderna!)