Innertemperatur för lamm

Använd alltid termometer vid tillagning av större bitar och låt köttet vila en stund insvept i smörgåspapper eller aluminiumfolie innan det skärs upp.

Hur genomstekt man vill ha sitt kött är en smaksak, själva tycker vi det kommer till sin rätt när det är lite rosa inuti. I tabellen nedan visas ungefärliga temperaturer.

Tänk också på att köttet brukar stiga ett par grader i temperatur efter det tagits ut ur ugnen. Så om ni inte vill ha det torrt så ta ut det lite innan önskad sluttemperatur.

Rare (blodigt) 55˚C
Medium rare 58-60˚C
Rare 60-65˚C
Well done (genomstekt) 70˚C

Lammfärs bör dock alltid stekas till 70 grader.

2 reaktioner på ”Innertemperatur för lamm

    1. Får tillagar vi till samma innertemperatur som lamm, 58-60 grader tycker vi blir bäst på de ädlare delarna (t ex stek, kotletter och filé). Ugnstemperatur så låg som möjligt, 125 grader en bra ugnstemperatur men en stek kan ju ta sin lilla tid på på den temperaturen så ofta kompromissar vi lite där och kör lite varmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *