Gästhus

Efter en minst sagt genomgripande ”make over” har gårdens före detta hönshus förvandlats till ett gästhus. Inte mycket är sig likt!

Huset inrymmer badrum med dusch, kök där det finns kylskåp med frysfack spis och ugn. På bottenvåningen finns också en bäddsoffa för två personer samt matplats för fyra. Via en stege når man ett sovloft för två personer. Handdukar, sänglinne och städning ingår när man bor hos oss. Vi kan också ordna med frukost efter överenskommelse.

Sjögården ligger avskilt och lantligt samtidigt som det är nära till Floby (3,5 km) och Falköping (12 km) med affärer, restauranger och annan service. Det går bra att ta med sig husdjur och det finns gott om promenadvägar direkt utanför dörren. Förutom fåren finns det hund, katt och höns på gården. Det går givetvis bra att hälsa på hos djuren!

För bokningar, kontakta oss på 0708-619697 eller 0709-507997 alternativt bokning@sjogardenslamm.se

Några besöksmål i närheten, med reservation för ändringar på grund av Covid-situationen:

Cesarstugan (11 km): Café och restaurang i äldre stil samt vaxdocksmuseum som berättar om livet på landet förr.

Löfwings Ateljé och Krog (22 km): Konst, mat och fika i fantastiska lokaler nära Trandansen.

Trandansen (17 km): Ett givet besöksmål på våren då tranorna flockas i tiotusental. I området finns också Café Doppingen som serverar både mat och fika.

Falbygdens Ost (10 km) har norra Europas längsta ostdisk och även en mängd andra delikatesser samt en välfylld presentavdelning. Det finns också restaurang och café.

Falköpings Saluhall (12 km) på Stora Torget i Falköping är en delikatessbutik som även serverar dagens rätt (tisdag till fredag) och fantastiskt gott fika.

Teaterbaren (12 km) i Falköping serverar dagens rätt måndag till fredag och à la carte alla kvällar.

Kurorten Mösseberg (12 km) är ett anrikt hotell på Mössebergssluttningen där man kan äta såväl lunch som middag i pampiga lokaler.

Skara Sommarland (44 km) är en av Sveriges största nöjesparker.

Ekehagens Forntidsby (24 km) berättar om sten- järn- och bronsåldern med många olika typer av aktiviteter.

Mösseberg (13 km) är ett av Falbygdens två platåberg. Här kan man på vintern åka skidor på på längden och utför. Det finns leder för promenader och cykling, en badplats och en friluftsdjurpark som är gratis att besöka årets runt. Ett fantastiskt besöksmål ett stenkast från stadskärnan!