Gästhus

Efter en minst sagt genomgripande ”make over” har gårdens före detta hönshus förvandlats till ett gästhus. Inte mycket är sig likt!

Allrum i gäststugan

Huset inrymmer badrum med dusch, kök där det finns kylskåp med frysfack, spis och ugn. På bottenvåningen finns också en bäddsoffa för två personer samt matplats för fyra. Via en stege når man ett sovloft för två personer. Handdukar, sänglinne och städning ingår när man bor hos oss. Vi kan också ordna med frukost efter överenskommelse.

Sjögården ligger avskilt och lantligt samtidigt som det är nära till Floby (3,5 km) och Falköping (12 km) med affärer, restauranger och annan service. Det går bra att ta med sig husdjur och det finns gott om promenadvägar direkt utanför dörren. Förutom fåren finns det hund, katt och höns på gården. Det går givetvis bra att hälsa på hos djuren!

För bokningar, kontakta oss på 0708-619697 eller 0709-507997 alternativt bokning@sjogardenslamm.se

Några besöksmål i närheten:

Cesarstugan (11 km): Café och restaurang i äldre stil samt vaxdocksmuseum som berättar om livet på landet förr.

Löfwings Ateljé och Krog (22 km): Konst, mat och fika i fantastiska lokaler nära Trandansen.

Trandansen (17 km): Ett givet besöksmål på våren då tranorna flockas i tiotusental. I området finns också Café Doppingen som serverar både mat och fika.

Falbygdens Ost (10 km) har norra Europas längsta ostdisk och även en mängd andra delikatesser samt en välfylld presentavdelning. Det finns också restaurang och café. Julmarknad från 10 oktober klockan 10 fram till jul!

Falköpings Saluhall (12 km) på Stora Torget i Falköping är en delikatessbutik som även serverar frukost, lättare lunch och fika.

Teaterbaren (12 km) i Falköping serverar dagens rätt måndag till fredag och à la carte alla kvällar.

Kurorten Mösseberg (12 km) är ett anrikt hotell på Mössebergssluttningen där man kan äta såväl lunch som middag i pampiga lokaler.

Wrågården (18 km) erbjuder älgpark, bisonsafari, gårdsbutik och olika aktiviteter att ta del av. Under december serveras ett fantastiskt julbord. Wrågården serverar också dagens lunch inne i Falköping.

Skara Sommarland (44 km) är en av Sveriges största nöjesparker.

Ekehagens Forntidsby (24 km) berättar om sten- järn- och bronsåldern med många olika typer av aktiviteter.

Mösseberg (13 km) är ett av Falbygdens två platåberg. Här kan man på vintern åka skidor både på längden och utför. Det finns leder för promenader och cykling, en badplats och en friluftsdjurpark som är gratis att besöka året runt. Från ett 35 meter högt torn (drygt 200 trappsteg) har man milsvid utsikt över Falbygden. Ett fantastiskt besöksmål ett stenkast från stadskärnan!

Alphems arboretum (6 km) är öppet året runt för att besöka själva parken. Sommartid finns det även ett café.

Stenmurslandskapet (3 km) visar på hur strävsamhet kan förvandlas till otroliga stenmurar som finns kvar mer än hundra år efter att de anlades. Det finns en grillplats och bänkar att sitta på invid bäcken. Fråga oss om vägbeskrivning så kan ni på ca 45 minuter promenera dit från Sjögården! Det går också att köra bil nästan ända fram, men sedan är det en brant trappa ner.

Vara konserthus (34 km) erbjuder (i tider utan pandemi) ett brett utbud av kulturupplevelser för alla åldrar. Här finns också möjlighet att äta eller fika i anslutning till föreställningen.

I Floby (5 km) finns friluftsbad öppet juni till augusti. Längs med väg 47 mot Trollhättan finns badplatsen ”Femöringen” (13,5 km), en liten sjö med sittplatser direkt vid vattenbrynet. Långgrunt och barnvänligt, även tillåtet för hundar. Närmaste badplats vid Sämsjön finns vid Norra Säm (28 km) där det också finns grillplatser och ett café i närheten.