Gården

Sjögården ligger utanför Falköping, närmare bestämt 1 mil västerut. Där bor vi med hunden Maya och katten Turbo.  Vi har ungefär 25 tackor mestadels av rasen gotlandsfårLäs mer om oss.

Mattias, Jessica och fåren

Mattias, Jessica och fåren

Vår ambition är att bedriva en trevlig lammuppfödning som tål att visas upp. Våra djur ska ha det bra, det ska vara ett gott liv för våra tackor och små lamm.
Trots vår småskalighet har vi en professionell inställning till uppfödningen; Våra djur har M3-status, fria från fotröta och är registrerade i ElitLamm Avel. Vi är även medlemmar i Gård och Djurhälsan och hos Svenska fåravelsförbundet.

Gotlandsfår förresten, hurdana är de? Livliga och tillgivna säger en del, busiga och fjäskiga kanske andra skulle säga. Läs mer om gotlandsfår.

Till gården finns lite drygt fem hektar åker och betesmark. Det är sån där mysig mark, lite kuperad och med stenmurar kors och tvärs. Apropå stenmurar så är det inte bara till charmigt, där det finns mycket stenmurar finns också mycket sten i marken som sätter käppar i hjulen när man ska stängsla eller gräva. Stenrika kallar vi oss!

På gården finns vårt hus. Kanske är det världens finaste hus? Åtminstone om du frågar oss. Det är troligen byggt någon gång runt år 1900. Vi vet faktiskt inte så noga. Under vårt första år på gården stretade vi med att återställa och renovera det. Stilen är gammal men samtidigt ska det fungera för ett modernt liv. Sedan vi kom till Sjögården 2013 har vi lagt nästan all vår lediga tid på att rusta upp och utveckla gården. Numera finns gårdsbutik, gästhus och livsmedelsgodkänd lokal här.