Sommar! Eller…?

Ja, hur är det nu med definitionerna? Vi brukar ju säga att det blir sommar när alla djuren kommit ut, men det känns lite fel just i år med tanke på de iskalla vindar som härskat idag igen. Hur som helst, betessläpp blev det!

Drivgången var redan fixad sedan förra veckan så det behövdes bara skapa ett ”ofarligt” golv inne i stallet:

Läskigt med nya ytor såsom betong, det är lätt att råda bot på med gammalt foder.

Med spannen i högsta hugg sprang husveterinären först och alla stora som små ulltussar följde med. Halvvägs ner vände ett lamm och fick hämtas tillbaka men på det stora hela gick det jättebra.

När de väl kom ner till de andra trodde vi att de genast skulle blanda sig, men så var inte fallet. Det tog en god stund innan ”rödryggar” och ”blåryggar” enades:

”Blåryggar” långt i fjärran

Tackorna som gick ut först märktes med blått och dagens med rött, för att det ska vara lätt att se vilka som behöver få sina klövar klippta imorgon.

När de båda grupperna till slut blandades blev det som alltid när de varit åtskilda lite bråk, oklart om vad med tanke på att det finns obegränsat med mat och utrymme…

Ett…

två…

tre!

Det mest överraskande slagsmålet stod dock två av årets äldsta bagglamm för. På ett minst sagt respektlöst sätt började de stånga 16020! Nog för att hon är liten, men hon är ju ändå ett år äldre!?

Det egna lilla lammet förstår nog inte alls vad som pågår?

En liten tuffing backar upp och tar sats…

… men får snart ångra sig!

Efter ordningsskapande och ropande efter varandra kunde upptäcktsfärderna börja. I samband med utsläppet idag blev det även nytt bete för dem som gått ute ett tag. Här fanns det till exempel en jättebra klättersten, hurra!

Som gjord för en lammsamling!

Och så fanns det ju på det här betet lite bättre med skydd också, det känns bra inför den kalla natten som väntar:

Här inne kan man övernatta!

När man står där och bara njuter av åsynen av dessa fantastiska djur (nu är det totalt 69 mular som betar på Sjögården) och liksom slappnar av, då kan man snabbt bli påmind om att man har ett uppdrag 🙂

Du ska väl inte bara stå där hur länge som helst eller?

Ett av årets klappigaste lamm klättrade upp och bestämt påminde med klövarna i knävecken om att det inte gick an att ignorera henne!

En reaktion på ”Sommar! Eller…?

Kommentarer inaktiverade.