OK, det kanske inte var sommar…

Vad är det här för år egentligen? Vår fina plan med parasitfritt bete kommer att spricka, eftersom gräs inte kan växa i de arktiska temperaturer som numera råder 🙁 Igår var ulltussarna väldigt missnöjda:

Nä, nu får det bli ändring!

Snön kan vi ju inte göra mycket åt och de klarar förstås det, men värre var det för vårt ”elektriska får” Mowitz. Han körde fast i snön och fick hjälpas loss!

Inga vinterdäck följde med…

Igår fick ulltussarna nytt bete på låtsas, komma upp i sin förra avbetade fålla där gräset såklart knappt inte vuxit alls under veckan.

Mot ”nytt” bete

Tacksamma först, det är de alltid när en grind öppnas. Men de kände sig nog lite lurade… I morse fick de så komma ner på ”kobetet”. Där var det tänkt att vi skulle ta förstaskörd att ha till vintern, men 2017 är sannerligen inte gräsets år och de akuta behoven får såklart gå före.

De äldsta tackorna var väldigt målmedvetna och tog täten när de anade att det var mer gräs i sikte och det var som väntat väldigt uppskattat!

Fullt fokus!

”Lillfemman”/Britta (14005) lät sig väl smaka liksom de andra. Då är de inte det minsta klappsugna. Lammen gillar också nytt gräs, men de har ju även ett annat födoämne som såhär tidigt på säsongen slår det mesta 🙂

Bete bra men mamma bäst!