”Nu är det rökt!”

Är det bra eller dåligt? Oftast är det väl ett uttryck för när något inte gått som det är tänkt, men inte här inte! Det som är rökt här är lite olika delar av får:

Stora och små, men inga med socker på!

Stora och små, men inga med socker på!

Återigen har vi lämnat in kött för rökning hos eminenta Claessons chark. Själva fiolerna kommer att serveras på julbordet på Trollabo Kvarn, ett ställe som med självklarhet gärna använder lokala leverantörer. (Och som har en fantastisk kakbuffé på söndagar när det inte är julbordssäsong!)

För er som inte är i julbordsbranschen finns det mindre bitar på ca 100-200 gram av rökt ytterfilé. Beroendeframkallande enligt en av dem som smakat, han fick beställa mer efter bara ett par dagar… Nu är det för tillfället slut, men vi får hem mer i slutet av den här veckan. Vänta inte för länge med att beställa, för vi kommer inte att röka mer kött på länge!

Kött från vuxna får har tyvärr väldigt dåligt rykte och tas inte ens alltid tillvara. Väldigt konstigt tycker vi, det är otroligt gott och dessutom får man fler tillagningsmöjligheter med de större bitarna. Fårfilé borde serveras i de fina salongerna, det är absolut i klass med oxfilé!