Sjögårdens Lamm på utflykt!

Idag var vi på vår första, men definitivt inte sista, julmarknad. Det lät först väldigt enkelt att sälja lite skinn och kanske kött men som med allt annat inser man när det närmar sig att det är massor av småsaker som ska fixas. Vi prismärkte skinn, gjorde bildspel, bakade pepparkakor, byggde en ställning att hänga skinnen på bara för att nämna några av förberedelserna.

Barrfritt!

Barrfritt!

Husveterinären plockade fram sin kreativa sida och gjorde kransar av ull. Vi har ju mängder av den varan eftersom långt ifrån allt (ännu) blivit till garn. Just garn var en av de mest populära produkterna vi hade med oss faktiskt, det var riktigt roligt. Tyvärr är det ju svårt att få avsättning för den svenska ullen, men nu hoppas vi på ett trendbrott!

Allt på plats!

Allt på plats!

Själva marknaden var väldigt välordnad och mysig med alla de klassiska varorna som hör julmarknader till – stickade och tovade plagg, godis, rökt lax, diverse korvar och ostar, smycken – och så tack vare våra ulltussar även skinn, garn, råull att använda till julpyssel, lammkorv och rökt kött.

Skinnen var ”huvudattraktionen” och i princip alla som passerade hos oss dröjde sig kvar för att stryka över dem och konstatera att de är otroligt mjuka! Alla har ju dessutom sin egen individuella karaktär och det ligger egentligen mest i betraktarens ögon att bestämma vilket som är det finaste skinnet. De skinn som finns kvar hittar ni i web-butiken. Det går bra att betala med Swish eller kort och vi levererar med postpaket om ni inte vill komma på besök.

Lamm som är söta på sitt eget vis!

Nästan lika populära som det rökta köttet!

”Snäll som ett lamm” heter det ju, då måste man väl bli extra snäll om det är lammformade pepparkakor?

Det var en fantastisk ”marknadspremiär”, så roligt att få träffa både nya och gamla kunder och visa upp allt fint fåren ger. Stort tack till alla som besökte oss – hör gärna av er om ni vill titta på skinn eller klappa får 🙂