Omflyttningar

Nu när alla tackor har lammat har de som har tre lamm fått komma in i en egen grupp eftersom det egentligen bara är de som behöver kraftfoder. De övriga får en symbolisk giva, något annat skulle de inte tolerera. En av ungtackorna har kommit på hur hon ska ta sig in i dagiset  genom att hoppa så att vi har fått bygga på grindarna på höjden. Pellets är en mycket stark drivkraft 🙂

Mycket grindar blir det!

Mycket grindar blir det!

I boxen som ses i förgrunden bor trillingtackorna. Lammen kan passera genom grinden för att ta sig till dagiset som finns i motsatt ända av stallet. Notera höjden på grindarna!

”Tjuvlammen” är ju i allra högsta grad redo för avvänjning så deras mamma fick gå ut på bete tillsammans med Konny häromdagen. Det tyckte lammen, som fick vara kvar i arrestboxen, var sådär kul:

Mamma, var är du?

Mamma, var är du?

Deras vistelse på egen klöv i arresten blev kortvarig, efter bara någon dag hade de på eget initiativ flyttat in hos de övriga fåren och det går ju egentligen lika bra det.

Mamma 10037 och Konny leddes ut med hjälp av pelletstricket och betar nu på det vi kallar ”skogsbetet”, en betesmark vi lånar av supergrannen Olof.

Inte bara gräs på marken...

Lite skillnad i päls beroende på vilket uppdrag man haft!

Båda är klippta ungefär samtidigt men man kan tydligt se att 10037 arbetat lite hårdare sedan dess än Konny! Han är otroligt fin just nu, i precis lagom pälslängd.

Grått är flott!

Grått är flott!

Fantastiska lockar, det ska bli roligt att se hur lammen efter honom utvecklas!