Sol- och stängselskolan har öppnat!

Snart är det tänkt att alla djuren ska få komma ut på bete. Innan dess måste lammen förstås lära sig det här med ström och inte tycka att det är läskigt med det skarpa solljuset.

Någon ska vara först!

Någon ska vara först!

Lammen älskar ju att klättra och de har tillbringat mycket tid med att bara springa upp och ner på landgången, det verkar de gilla nästan lika mycket som att upptäcka världen utanför. Lite läskigt är det förstås, men spännande också… 🙂

Fler och fler vågar sig ut...

Fler och fler vågar sig ut…

Ute finns det både nya konstiga underlag, plötsliga ljud och så är det ju ibland långt till mamma!

Men mammorna hade gärna följt med ut!

Men mammorna hade gärna följt med ut!

Tackorna är vansinnigt avundsjuka. Kanske håller deras kallande tillbaka lammen lite, men efter ett par dagars träning så vågade de sig ganska långt ut från tryggheten:

Mer än hälften av årets lamm ute samtidigt

Nästan hälften av årets lamm ute samtidigt

Längst bort i bild är det en liten stackare som strax efter den här bilden togs gjorde den obligatoriska undersökningen av det orangea nätet – AAAJJJJ! Tyvärr måste ju alla lammen testa, de lär sig inte av varandra. En rätt så snäll stöt jämfört med dem man får av ståltrådarna, det är därför vi har plastnäten i den här träningshagen.

Nu önskar vi att aprilvädret som i år varit väldigt nyckfullt blir mer stabilt. Gräset spirar men vi vill gärna att det kommer igång lite bättre innan vi släpper ut hela den stora gruppen.

Men det är på god väg!

Det är på god väg!