Vågar man tro att det är vår snart?

Ni vet när våren kommer, eller hur? Det är när de första lammen föds såklart 🙂

Tackan 00040 var egentligen tänkt att slås ut eftersom hon låg ihjäl ett lamm ifjol, men fick stanna på nåder eftersom vi fick lämna två andra till slakt på grund av juverinflammation. När vi fick hem Konny i höstas gick hon med honom medan han var i karantän och blev därför betäckt först av alla, vi vet dock inte exakt när – men räknar med en rätt snar nedkomst.

Vi har förberett oss inför lamningsperioden så gott det bara går:

"Arrest" och enrummare för ensamstående man

”Arrest” och enrummare för ensamstående man, men värmelampa hoppas vi slippa använda mer i år!

Förra året kallade vi den här boxen för ”arresten”. Här fick de lamm vara (med sina mammor förstås) som tog sig upp på foderbordet. Nu har vi ju nya ätfronter och hoppas slippa detta fenomen helt och hållet. Längst bort i bild får Konny bo när lamningen kommer igång. Han har nu en oproportionerligt stor andel av utrymmet nu men tackorna kommer att behöva det bättre.

Redo för kraftfoder, vatten och lammboxar!

Redo för kraftfoder, vatten och lammboxar!

De hemsnickrade trägrindarna har setts över och spannarna har rengjorts så att alla nylammade tackor kan få vatten och pellets.

Sist men inte minst så finns det både en lista att pricka av på och en lista att fylla i själva resultaten:

gggg

Roligt att se vilka som är släkt också!

DSC_1749

Beräknat lamningsdatum är ett genomsnitt, det kommer att dra igång tidigare – vi lovar!

För två år sedan, första året med fåren, kallade vi 10029 för ”supertjockisen”. Hon är inte precis smal i år heller, trots att hon har två veckor kvar om hon läser rätt på pappret…

Hur många kan det rymmas där inne?

Hur många kan det rymmas där inne?

Vi hoppas på minst två lamm, hon klarar ju lätt av tre så det vore inte fel heller. Tackorna som står först på tur har fått ett blått streck på ryggen för att det ska vara lättare att se dem via kameran. 10029 känner man dock igen ändå, hon ser verkligen fortfarande naken ut trots att det är över tre veckor sedan klippningen. Hon måste ha en helt annan typ av ull än de andra. Förra hösten var hon sliten efter att lammen vants av, då fick hon smeknamnet Loreen eftersom hon såg ut som en ren när pälsen bara hängde helt rak på sidorna utan tillstymmelse till lockar.

Nu blir det förhoppningsvis täta uppdateringar om vad som händer här på Sjögårdens Lamm, välkomna att följa oss här på hemsidan eller kom och hälsa på!

Det är på gång nu!

Det är på gång nu!

2 reaktioner på ”Vågar man tro att det är vår snart?

  1. Jag är stum av beundran inför er ordning och reda. Önskar att vi också hade allt så bra förberett, ni är riktiga förebilder!

Kommentarer inaktiverade.