Avelsframsteg

Visst är det otroligt hur man kan lyckas åstadkomma det ”omöjliga” till slut? Kolla här vad vi har fått, ett nyfött lamm – färdigt med öronbricka!

Framtiden är här!

Framtiden är här!

2 reaktioner på ”Avelsframsteg

  1. Hej! Fin och lärorik blogg ni har! Jag undrar om du har något knep/tips för hur man ska få lammen att äta ur flaska? Läst och sett att era alltid får lite av er i flaska först. Jag är orolig ibland att de inte ska få i sig tillräckligt med råmjölk (flera tackor har fått tre lamm) men det är omöjligt att få i dem mer än ett par droppar med flaska. (Har provat flera sorters nappar också men ingen skillnad). Tacksam för svar!

    1. Hej Camilla!

      Roligt att du gillar oss! Vi har fått den kommentaren av andra att vi verkar ha extra lätt för att få lammen att äta från flaska men vet faktiskt inte varför… Enstaka vägrar, liksom att vissa prompt ska hitta till en spene själv och envist motsätter sig assistans trots att man ser att de har svårt att navigera rätt. Vi använder en vanlig nappflaska för barn. Håller med en hand under hakan på lammet och stoppar in nappen, de flesta fattar direkt och kan utan vidare dricka 100 ml i ett svep. Vi brukar låta dem ligga kvar i halmen under tiden så att tackan kan slicka dem. Vi har väldigt tama tackor och de verkar inte störas av att vi ”lägger oss i” omvårdnaden. Nästa gång jag matar ska jag försöka tänka på hur jag gör!

Kommentarer inaktiverade.