Byte av uniform efter avslutad tjänstgöring

Budvar, vår teaserbagge, är färdig med sitt arbete för i år. Vi har seminerat fem tackor – tyvärr färre än vi hade hoppats på.  De ville inte riktigt komma igång att brunsta så synkroniserat som vi hoppats. Spermadoserna ligger i tryggt förvar i nästan 200 (!) minusgrader så vi kanske använder dem nästa år istället.

Vi anlitar med glädje professionell klippare i vanliga fall men har nu också skaffat en egen fårsax för att kunna klippa dem som hamnat i ”otakt” med de andra. Till exempel ska baggarna helst inte klippas innan betäckningssäsongen eftersom tackorna gillar dem mer när de är långhåriga och luktar extra ”gott”.

Budvar älskar uppmärksamhet och tvekade inte en sekund att komma ut på gången för att se vad som skulle hända. Snällt ställde han sig uppbunden och brydde sig inte alls om det lite nybörjar-osäkra utförandet.

Med fötterna i golvet

Med fötterna i golvet

Proffs klipper ju med fåret sittandes på rumpan eller liggandes på sidan men vi körde den enklare varianten med stående får. Budvar delar numera svit med ”Femman” och hennes mamma 10008. Femman är ju också en uppmärksamhetskrävande och det dröjde inte länge innan hon protesterade mot att vara instängd. Inte så att hon ville bli klippt tror vi, hon vill nog bara ”vara med” 🙂

Här står jag och håller koll att allt går rätt till!

Här står jag och håller koll att allt går rätt till!

Gert klipper ledigt 10 vuxna tackor i timmen, man kan säga att vi inte riktigt var lika snabba… Särskilt snyggt blev det inte heller men nog skönt att bli av med den tjocka ullen för Budvar!

Vinterkostym för innebruk

Vinterkostym för innebruk

Han så väldigt liten ut när han kom in till tackorna igen… Inte konstigt att får så ofta nästan svälter ihjäl utan att deras ägare inte ens märkt att de har tappat i hull. Den tjocka ullen döljer både tjockisar och tunnisar.

Man kan undra om de kände igen honom?

Man kan undra om de kände igen honom?

Som ni ser har vi fått skärma av Budvar från betäckningsgruppen. Han var inte så nöjd med att Jabba nu har ensamt ansvar och tillbringade mycket tid med att stånga på grindarna vilket varken var bra för dem eller honom. Vi får hoppas att de båda grabbarna kan hålla sams när tackorna väl slutar brunsta!

2 reaktioner på ”Byte av uniform efter avslutad tjänstgöring

  1. Hej! Det är så roligt att läsa er blogg! Här har vi sett att Brioni minsann vet vad han förväntas göra och damerna ser nöjda ut! Blir spännande att se bl.a. små Lilly-Brionisar till våren!

Kommentarer inaktiverade.