Rött, gult, grönt!

Rött är färgen på Jabbas nya krita. Vi hoppas att den inte ska komma till användning utan att alla tackor nu är dräktiga och inte brunstar något mer. Alltför sena lamningar vill vi inte ha. Dels blir lamningsperioden utdragen och stora åldersskillnader gör att de små lammen får svårt att hävda sig mot de större.

Redo i onödan förhoppningsvis!

Redo i onödan förhoppningsvis!

Gult är färgen på halmen förstås. Näst efter lammen (som givetvis är det bästa med att ha får) så är det mysigaste att strö hos ulltussarna. De får ny halm ett par gånger i veckan och verkar alltid bli lika glada. Efter noggrann genomsökning och omfördelning av halmen bäddar de sedan ner sig och man blir nästan sugen på att göra detsamma!

Extra skönt att vila med "nya lakan"

Extra skönt att vila med ”nya lakan”

Grönt är färgen på grässtråna som kommer i högre eller lägre grad med halmen. I de flesta balar är det inte så mycket, men ändå tillräckligt för att sorterandet ska få halmen jämnt fördelad utan att vi behöver göra det. Nu sist när vi strödde var det MASSOR med gräs i och det gjorde att det fick bli en paus i fördelningen av halmen. Annars brukar vi lägga den i slarviga högar längs väggarna och så sköter ulltussarna resten. Den här gången var de dock så fokuserade på sin skatt att de var som fastvuxna i sin jakt på det gröna guldet:

Orubbliga!

Orubbliga!

Medan fåren letar mat laddar vi för julmarknad – kom gärna och hälsa på oss i Skövde nästa helg!