Dagens matematikövning: Hur kan man snabbast dubbla sin besättning?

Man skaffar en bagge! EN bagge, hur kan det vara dubbelt så mycket som drygt tjugo tackor…? Jo, eftersom en och samma bagge blir pappa till samtliga lamm som föds nästa år så står han ju för hälften av deras gener. Därav den klassiska devisen att  ”baggen är halva besättningen”. Birgitta som mönstrade lammen i augusti tipsade om en bagge med både erfarenhet och fina avkommor som skulle passa våra tackor. Igår flyttade ”Jonte” hem till oss! Han heter egentligen 2545-11161 Jonsryd och är en stilig herre:

Snygging på väg mot nya uppdrag!

Snygging på väg mot nya uppdrag!

Innan han får träffa sina nya tjejer får han gå ett par veckor i en egen ”karantänshage” tillsammans med tacka 0049 som ska gå till slakt till följd av sin juverinflammation. Inte så att vi tror att han är sjuk men vi vill inte ta några som helst risker att han smittar ner alla tackor som ska vara kvar. Imorgon blir det blodprovstagning för att säkerställa att han inte har med sig den hemska parasiten leverflundra.

Vi kunde inte köra hela vägen till hagen men det var inga problem. Kombinationen hundkoppel och pellets var ett vinnande koncept 🙂

Hund eller får?

Söndagspromenad i solskenet!