Intensiv vecka med tema får

Inte  många lediga stunder den här veckan! Kvällarna har ägnat åt att sätta staket runt den andra insådden. Istället för plastnäten så satte vi från början ett riktigt staket med allt vad det innebär av spettande, få undan gräs med röjsåg (bland annat gåendes på stenmur, bra balansövning), bli myggbiten (ja, i oktober?!), såga av och bära iväg grenar som är i vägen och mycket annat. Nu i efterhand känns det väldigt bra att vi faktiskt har stängslat klart denna hage inför nästa säsong. Ulltussarna tackade inte nej till det frodiga gräset när vi släppte över dem igår:

Grått och gult, ingen dum kombination faktiskt!

Grått och gult, ingen dum kombination faktiskt!

Söndag är ingen vilodag för hobbybönder med tidsbrist… Själva stallet var redan högtryckstvättat men ätfronterna skruvades ner innan dess eftersom de ska modifieras lite inför installningen. Idag var det deras tur att bli tvättade. Det är vansinnigt otacksamt att tvätta/städa åt djur men känns ändå alltid tillfredsställande när det väl är gjort. Och det känns ju lönt att tvätta när man tittar på skillnaden;

Före...

Före…

 

... och efter

… och efter

Under veckan har vi även hunnit lämna ytterligare tolv lamm till slakt. Den här gången fick de åka i vår nya transport. Det är hästmotiv på sidan men självklart är det en lammtransport, eller hur?

Lammkött på väg

Lammkött på väg

Majoriteten av lammen har blivit till köttlådor. I samarbete med Claessons chark i Falköping kommer vi även att leverera rökt lammstek till Trollabo Kvarn  samt tillverka korv. Korven, som är kryddad vitlök och timjan, finns till försäljning inom ett par veckor. Vi har nio lamm kvar att slakta varav några redan är reserverade, bland annat för tillverkning av en annan sorts korv, nämligen en kallrökt variant som passar bra på smörgåsen. För de resterande är det först till kvarn som gäller!

(Om man nu inte väljer att inta sitt julbord på just Trollabo kvarn och därmed missar nämnda lammstek så måste vi ändå tipsa om deras fantastiska kakbuffé. Kom hungrig, det är många sorter att prova!)