Höstlamm, eller en anledning till att stiga upp trots mörker och kyla…

Vad är egentligen höstlamm? Jo, det är ju såklart lamm på hösten – eller? Nja, definitionsmässigt så är det lamm som slaktas på hösten. Hit hör bland annat våra lamm som följer fårets naturliga årscykel med lamning på våren, bete under sommaren och slakt på hösten.

Trots det väldigt milda och fina vädret börjar ju hösten göra sig påmind med mörka kalla morgnar där det blir allt motigare att lämna sängvärmen. Men – man får sin belöning!

Mycket jobb för ingenting…

... men vackert!

… men vackert!

Spindelnät är verkligen en fascinerande konstruktion! Otroligt mycket, och avancerat, arbete för att möjligtvis ibland kunna fånga något.

I helgen var det dags för ett kärt (?) återseende. Då plockade vi fram spett, slägga, isolatorer med mera igen – dax för nya staket. Eftersom gräset faktiskt ÄR grönare, eller åtminstone frodigare, på andra sidan staketet går nu lammen på delar av insådden som vi tillfälligt hägnat in med elnät.

Förutom gräs och klöver finns det färgsprakande löv som nyfikna lamm såklart inte kan låta bli:

 

2014-09-30 07.17.14

Gult är inte fult!

Så visst finns det en anledning att stiga upp på morgonen! Det är nästan lika svårt att slita sig från synen av silverlockarna som från värmen i sängen…

På väg mot soluppgången

På väg mot soluppgången