Blod, spett och tårar – äntligen är vi i mål!

Får man dricka champagne på en vardag? Tja, vem kan hindra en? Och har man dessutom ett gott skäl så är det väl fritt fram 🙂 Vad är då ett gott skäl? Löneförhöjning? Extra semester? Lottovinst? Nej nej nej, inte för att dessa skäl inte skulle vara goda – men det vi firade var att vi äntligen är klara med staketen! Förra året blev vi ju klara med allt som skulle betas den sommaren och det var ett delmål, men nu kan vi faktiskt släppa ulltussarna överallt på vår mark, det känns riktigt bra. Bitvis har det varit vansinnigt jobbigt men det gör tillfredsställelsen nu i efterhand desto större – vi har ju gjort alltihop själva med bara handkraft!

Bubbel och vår, kanske Sjögårdens, allra första jordgubbe!

Bubbel och vår (kanske Sjögårdens?) allra första jordgubbe!

Ända sedan vi först började titta på gård har husbonden önskat sig en fyrhjuling. En massa andra investeringar har dock fått gå före och faktum är att ”enhjulingen” inte är så dum den heller. Där ryms det mesta man behöver; hammare, märlor, isolatorer av olika slag, grindhandtag, såg, grensax, slang, tråd, skruvdragare, trådspännare, hejare (en genial uppfinning!), slägga, några plast- och trästolpar samt givetvis spettet som orsakat så mycket frustration när det tagit i en oeftergivlig sten.

Bränslesnål och lättstartad

Bränslesnål och lättstartad

Fåren blev helt till sig av att komma upp på den nya vallen. Där fanns ju allt möjligt att smaka på, de visste inte var de skulle börja… Gräs i perfekt längd, klöver, avklippta torkade nässlor, hallonbuskar, björkar med grenar som hängde ner och diverse sly som röjts och låg på marken. De blev som barn i en stor leksaksaffär!

Visst, det kommer att behövas underhåll och kanske till och med att vi slår ner en och annan ny stolpe – men vi tillåter oss att njuta av den här utsikten från sovrumsfönstret, kan man tänka sig något bättre?

På hotell hade man antagligen fått betala extra för detta!

På hotell hade man antagligen fått betala extra för detta!