Blått är flott, och nu är dessutom den klassiska kärleksfärgen förbrukad…

Vi har tyckt att de senast betäckta tackorna inte blivit lika bra märkta och eftersom det nu gått 15 dagar sedan Jonte fick på sig kritan hade vi ändå tänkt byta. Tackorna har nämligen ca 17 dagar mellan sina brunster och det kan ju vara bra att se om någon ”löper om” och blir betäckt igen. När vi tog av den röda kritan upptäckte vi att den var så gott som slut så det fanns en logisk förklaring till att tackorna var lite mindre rödmarkerade.

Men kärleken består...

Välanvänd!

För att få vara ifred från alla nyfikna tjejer tog vi ut Jonte på gången. Det dröjde inte många sekunder innan han väldigt otåligt markerade att han INTE ville vara ifrån sitt harem genom att slå intensivt med ena frambenet:

Trebent? Nja, bara för snabb för kameran!

Nu är det blå krita som gäller istället och den har redan kommit till användning. 23 tackor är noterade som betäckta (på bara 15 dagar!) och antagligen är det ju minst en till eftersom han trotsade våra försök att hålla honom instängd och tog sig ut till flickorna innan selen var på. Efter ca 30 dagar kan man börja dräktighetsundersöka – det ska bli spännande att se om det går att hitta några mini-ulltussar där inne!

14009 verkar vara lite intresserad av herrsällskap. Något privatliv har man dock tyvärr inte så allt dejtande blir genast offentligt. Ingen färgmarkering på rumpan än men imorgon är den sannolikt blå om hon följer mönstret.

Hej snygging, går du ofta hit eller?