Storstädning

Idag var det dags att gödsla ut ströbädden! Det är alltid lika fascinerande att se hur mycket den vuxit under stallperioden. Notera hur vattenkoppen sitter nästan nersjunken i bädden – vi kommer att vara tvungna att sänka den rejält när djuren kommer in igen.

Labrador for size, bättre än tändsticksask i det här fallet!

Husbonden körde den inhyrda bobcaten och husveterinären förflyttade gödseln till den av snälla grannen inlånade vagnen.

Utsikt från hytten

Får är ju de idealiska djuren i många avseenden. Ett av dessa är att det är lätt att anlägga en bra ströbädd till dem eftersom de inte bäddar och bökar som grisar gör och inte heller är så tunga som kossor att de sjunker igenom och förstör bädden. Därför kan det vara väldigt hårt packat och blött i bädden (går nästan inte att få isär med handkraft) samtidigt som ytan är helt torr:

Tvärsnitt

Det gick ovanligt smidigt i år och vi satte faktiskt hastighetsrekord genom att hinna både gödsla ut, tvätta och återlämna bobcaten samt tvätta och sopa väggar och golv på samma dag. Puh! Nu återstår ”bara” att återställa foderbordet till lägsta nivån och sätta tillbaka väggen man får ta ner för att komma in med bobcaten.

Här når man inte upp att äta!

Väldigt skönt att ha grovgörat gjort och kunna ägna sig åt finliret imorgon. Konstigt att det är så roligt att städa hos djuren när det är så tråkigt inne i huset… 🙂