Inget höstlugn i Sörby

Igår var det verkligen full fart längs hela ”vår” väg! Två tröskor med tillhörande spannmålsvagnar som åkte fram och tillbaka, två rundbalspressar (varav en som pressade en massa guldgul halm till oss, tack Olof och Jesper!) och så gödslade vi ut vinterns djupströbädd. Eftersom vi haft fler djur den här säsongen som dessutom utnyttjat stallet längre tid hade bädden hunnit bli ganska hög.

Ett rejält kliv upp!

Ett rejält kliv upp!

Mot slutet av stallperioden (som just nu känns väldigt avlägsen) var det ju så lågt i tak att husbonden inte kunde gå rak under bjälkarna 🙂 För att kunna gödsla ut hyrde vi precis som förra gången en bobcat. Innan det gick att sätta igång fick väggen monteras ner. (Nästa gång ska vi skruva från utsidan för att slippa gräva upp bädden för hand vid väggen där skruvarna satt…)

Påbörjat!

Påbörjat!

Metodiskt förflyttades gödseln till lånad lastmaskins skopa parkerad utanför dörren och därifrån till en likaledes lånad dumperkärra. Nu ligger all gödsel och väntar på att spridas på nästa vall vi ska så in. Efter några timmars metodiskt arbete var första sidan så gott som klar:

Observera vattenkoppen!

Observera vattenkoppen!

Vi har höjt foderbord och vattenkoppar i två omgångar, visst känns det nästan overkligt att vattenkoppen satt så lågt att lammen utan problem kunde dricka ur den i våras?

Utomhus rådde som sagt också febril aktivitet. Halm för minst en och en halv säsong är säkrad. Rundbalar klarar ju att det regnar på dem, men vi är glada att själva halmen fått ligga och torka helt utan nederbörd i veckan. I en del av halmen finns det lite gräs, de balarna kommer garanterat att bli ulltussarnas favoriter i vinter 🙂

Sommarkänsla, som ändå för tankarna till vintern

Sommarkänsla, som ändå för tankarna till vintern