Typiskt svenskt, fast ändå inte

Under vår invigning av gårdsbutiken fick vi en kommentar om att formuleringen ”lagom stark” på Chilitronkorven var typiskt svenskt… Och ja, det är ju något visst med ordet ”lagom” 🙂

Nu är det ganska många som har smakat årets nykomling och vi har fått en hel del positiv feedback. Att skryta är definitivt osvenskt och inte det minsta lagom, men ibland kan man bara inte låta bli! Med viss censurering av kraftuttryck löd utlåtandet från husbondens kusin som följer:

”Ta patent på citron/chilikorven! Den är en viktigare uppfinning än dynamiten!” 

Huruvida den kommer att ge oss (eller snarare Claessons Chark som tillverkat korven) nobelpris återstår att se, men nu känner vi oss ÄNNU säkrare på att den blev riktigt riktigt bra.

Köttet är givetvis svenskt och korven är oslagbart närproducerad förutom god – kan det bli bättre?

5 reaktioner på ”Typiskt svenskt, fast ändå inte

 1. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig ätit en godare lammkorv än Chilitronkorven, den är helt fantastisk! Citronen ger korven en helt ny dimension, den får alla andra lammkorvar att blekna i jämförelse. Även Premiärkorven är ruskigt god, men den har inte en chans bredvid sin citronkusin.

  Bra korvjobbat!

  1. Åh vad glada vi blir!
   Vi var förstås själva väldigt nöjda med korven men vi är ju lite partiska så det är ju först man hör andra som man verkligen vet att är en fullträff.

 2. Jag har smaskat i mej både det ena och det andra på den gården, fast lamm står längs ner på min önskelista när det gäller mat, så kan jag faktiskt säga att lamm är riktigt gott!!

  1. Kul att höra Clara, synd att det är så långt hit för er så ni inte får chansen att smaka Chilitronkorven.
   Men eftersom succén varit så stor kan vi garantera att den kommer att göras igen så nästa gång ni är i Sverige så får vi ordna ett smakprov.

Kommentarer inaktiverade.