Vi har hela dagsmenyn!

Årets korv går fort åt, det har ju varit mer grillvänligt än gräsvänligt väder och det kanske bidrar? Tar den slut kommer vi att göra  mer, men kanske inte med exakt samma smaker, så vänta inte för länge!

Det finns två sorters ”matkorv”, först vår klassiska Premiärkorv med timjan och vitlök, den här gången med ännu mer timjansmak. Att det inte smakar exakt lika från gång till gång är naturligt när man tillverkar på hantverksmässigt sätt. Köttet som ingår skiljer sig från djur till djur till exempel. Men riktigt god är den, det vågar vi påstå!

Redan en Sjögårds-klassiker!

Redan en Sjögårds-klassiker!

Inför årets säsong lade vi pannan i djupa veck för att komma på en ny smaksättning på korv som skulle vara god att grilla. Efter många diskussioner fram och åter blev resultatet Chilitronkorv 🙂 ”Lagom” het av chili och liten ton av citrus.

Årets nykomling, men redan självklar i gänget!

Årets nykomling, men redan självklar i gänget!

Premiär och Chilitronkorven ligger i 2-pack om ca 150 eller 170 gram för 40 respektive 45 kronor. De är frusna och håller sig en vecka i kylen efter upptining. (För dagen finns ett litet antal som ännu inte frusits in men de är nog snart konsumerade…)

Sist men inte minst (snarare tvärtom) har vi äntligen också en kallrökt korv, även den här gången med smak av örter. Örtagårdskorven är givetvis god som pålägg men passar också som snacks vid fördrinken eller till en öl.

En rejäl bit, men så god att den inte varar så länge ändå...

En rejäl bit, men så god att den inte varar så länge ändå…

Örtagårdskorven håller sig ända till slutet av augusti i kylen. En bit på 300 gram kostar 80 kronor.

Menyn skulle kunna se ut såhär: Till frukost smörgås med Örtagårdskorv, lunch bestående av grillad Chilitronkorv med bröd och sedan middag bestående av grillad eller stekt Premiärkorv med potatis och tzatziki eller fetaostkräm.

Till grillen finns annars några enstaka kotletter kvar liksom en del revben. Och nu är det bara drygt två månader tills de första köttlådorna kan levereras!