Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar gör vi ofta på en höft och här är den senaste höftningen som blev mycket lyckad.

4 portioner

Ingredienser
500 g lammfärs
1 ägg
2 msk hackad färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad)
1 msk hackad färsk timjan (eller 1/2 tsk torkad)
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
60 g fetaost

Blanda lammfärs, ägg och kryddor. Smula ner fetaost och rör ner i smeten. Testa av kryddningen genom att först steka en tillplattad matsked av smeten. Komplettera med kryddor vid behov.
Forma åtta biffar och stek på medelhög värme. Tänk på att färs alltid ska vara helt genomstekt.

Om det blev fetaost över (ofta är det runt 120 gr ett paket) så kan ni på det som blev över göra fetaostcreme, världens kanske enklaste ”sås”, genom att mosa ca 60 g fetaost och sedan röra ner en burk crème fraiche. Rör försiktigt annars blir det ingen crème utan en rinnig sås.

Servera med t ex klyftpotatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *