Skolstart

Tvåbenta barn börjar ju alltid skolan på hösten, men hos oss är det lite annorlunda. Lammskolan börjar i april. Där lär lammen sig att äta gräs, inte vara rädda för att bli bländade av solen och (inte minst) hur det känns att röra vid ett elstaket. Alltid lika hemskt att se dem studsa tillbaka efter att ha fått en stöt, men det är åtminstone lite snällare med plastnäten som de har i sin lilla träningsfålla än med den riktiga eltråden. Närmast utgången är det ingen el utan bara vanliga grindar eftersom det kan bli lite trångt där.

Först var bara de modigaste ute...

Först var bara de modigaste ute…

...men snart fick de sällskap av fler...

…men snart fick de sällskap av fler…

... och efter ett tag vågade de runda stallets hörn också!

… och efter ett tag vågade de runda stallets hörn också!

Utgången är på gaveln inne i lammens dagis. Tackorna är såklart väldans avundsjuka och en del av de mer ”mammiga” säkert också väldigt oroliga för vad deras småttingar är ute på för äventyr.

På läroplanen står givetvis även skolidrott. Två olika grenar än så länge; klättra på landgången (som kommit till eftersom bädden är så hög) respektive de sedan tidigare bekanta intervallpassen som nu kan utföras på en lite längre sträcka utomhus:

 

Snart är det examensdags i form av betessläpp! Skönt för oss och ulltussarna – dessutom gör de ju naturen en tjänst genom att hålla markerna öppna.