Om vi bodde i USA…

… så skulle vi nog vilja stämma SMHI och yr.no. Vad nu det skulle tjäna till?! Fortsatt noggrann koll på prognoserna gav vid handen att det skulle komma lite regn idag söndag (som mest sades 3-4 mm) och sedan uppehåll måndag och tisdag. Beslut om att chansa och snälla maskinstationen ryckte ut med vidunderekipaget för att slå (västgötska) eller om man så vill hugga (skånska) gräset på förmiddagen.

Lite lätt överdimensionerat för våra marker…

Strax efter att allt gräs låg i prydliga strängar så kom regnet. Först tyckte vi att det var som förväntat, det var ju sagt att det fanns risk för några millimeter. Men utan att ha någon regnmätare så vågar vi nu säga att båda prognoserna visade rejält fel 🙁

Torkar dåligt för tillfället, men det är åtminstone rejäl skörd!

Djuren är också missnöjda (och då har de inte ens sett prognosen!) och klagar högljutt. Ett av lammen hittade sig en liten koja att ta skydd i:

Torrt i skydd av buskar och träd

För själva foderkvaliteten är det inte katastrof att det regnar på gräset när det inte har hunnit börja torka, men vi hoppas nu att det ska klarna upp så att det kan pressas på tisdag utan att vara alltför blött. Såna här dagar är livet på landet som sämst. Då får man tänka på att det finns mycket som man absolut inte skulle vilja vara utan:

Det är SÅ värt det!