Tripp trapp trull

Inom några dagar väntar vi ytterligare nya små lamm, men än så länge är lammgruppen verkligen en ”stege”. Äldst är ett enfött lamm, mellangamla är tvillingar och yngst är trillingar. Givetvis olika förutsättningar för att växa till sig, inte konstigt att det skiljer en del i storlek!

Fem av sex åtminstone...

Fem av sex åtminstone…

Vi har gjort otaliga försök, men det har tyvärr inte lyckats att få alla på bild. Längst bort står trillingarna och längs med grinden till vänster står den största i gruppen. Hon tar sig vissa friheter, inte bara mot sin egen mamma. Häromdagen tog hon en ”genväg”:

Upp, ta sats -

Upp, ta sats –

- och ner!

– och ner!

”Språngbrädan” var stackars 10008, här flankerad av sina båda söner. De har annars tagit för vana att rätt så ofta ligga inne och vila i dagiset.

Syskonkärlek

Syskonkärlek

Vi har förvånats över att tjuvlammet 16051 inte stångas det minsta trots att vi klappat honom en hel del. Det allmänna rådet är att man egentligen inte ska ägna just bagglamm för mycket uppmärksamhet, men det är ju svårt att låta bli… De små tvillingarna är desto mer på hugget och har redan börjat öva upp sig inför sommarens pann-kamper:

Inte så mycket kraft än så länge som tur är!

Inte så mycket kraft än så länge som tur är!

Som äldsta bagglamm på betet kommer de att bli riktiga ligister i sommar…