Tjuvstart

I år är ju som bekant den metrologiska våren extremt tidig, och vissa lät sig inspireras… I höstas hade vi en liten incident där slaktlammen kom in till tackorna och några blev betäckta. Vi trodde att vi visste vilka de var och gav dem abortmedel – men helt uppenbart så missade vi en – för nu kan man ta en sån här bild:

På darriga ben, men ändå väldigt säkra

På darriga ben, men ändå väldigt säkra

Mamma till dessa små godingar är vår minsta tacka 10004 (som faktiskt lammade först även ifjol) och hon är expert på att bryta sig in (eller ut, beroende på var pelletsen eller det andra som lockar henne finns) så det var inte så förvånande att just hon skulle avvika från planen.

Visst, det var ”inte planerat” som det kan heta, men lammen är lyckligt ovetande om detta och självklart, som alla lamm, otroligt söta! Man kan liksom nästan inte sluta klappa dem när man väl lyft upp dem… De leker och busar, precis som det ska vara. Och precis som mamma försökte de genast bryta sig ut från sin lilla lamningsbox, men har inte lyckats än…

2015-02-26 21.54.13

Ibland får man ta igen sig lite

Den med vitt huvud är en bagge (lite lik halvsyster 14002 som nyfödd) och den mörka en tacka. Än så länge har de inte utnyttjat sitt ”lammdagis” men när de väl fattar det där med pellets så blir det nog ändring på det!

Vi tror att den ”riktiga” våren kommer omkring 24 mars i år, inte så länge kvar nu 🙂