Specialklappning!

Vi kallar det hullbedömning, tackorna kallar det för ”konstig klappning på ryggen”. Man kan ju inte se hullet på får som inte är helt nyklippta. Efter att ha tagit hand om sina lamm hela sommaren tappar en del väldigt mycket i hull och för att hålla koll på det måste man hullbedöma. Det gör man genom att känna på bakre delen av ryggen och graderar sedan hullet från 1 till 5. De allra flesta fick hullpoäng 2,5 eller 3 – klart godkänt så snart efter att lammen vants av. Nu har tackorna nästan tre månader på sig att återhämta sig innan nästa dräktighet, då kommer alla att vara i rätt hull (3-3,5) igen. Vi passade på att kolla om juvren på de tackor som varit lite tveksamma förra veckan men ingen verkar ha någon inflammation som tur var!

Vi brukar mest klia ulltussarna längs halsen och mellan frambenen men idag fick det bli lite ovanpå också. Inte så dumt det heller tyckte ”Femman” 🙂

Hals som en giraff!

Hur långt bak kan hon egentligen böja huvudet?

Som vanligt kunde hon inte få nog och följde oss runt i fållan när vi kände på de andra… Även lilla lilla 15013 var extra social och ville hela tiden stjäla en extra klapp:

Gaaaanska nära...

Gaaaanska nära…

När vi tyckte att vi behövde fortsätta med de andra kom hon på ett listigt trick!

Tänker du sluta klappa mig? Då håller jag fast dig!

Tänker du sluta klappa mig? Då håller jag fast dig!