Sommartid slut!

Gamla nyheter, tidsomställningen var ju igår… När, så räknar vi inte här! Vi vet att sommaren är över på riktigt eftersom vi nu stallat in fåren. Visserligen har det varit fina milda dagar men gräset växer nästan inte alls och är heller inte särskilt näringsrikt.

Kom då fåren!

Kom då fåren!

Ja ja, vi kommer...

Ja ja, vi kommer…

Vi skramlade inte så mycket med pelletsspannen för vi ville inte att den andra gruppen ens skulle överväga att forcera staketet. Det tog dock inte lång tid innan Konny och hans flickor var inne i halmen och vi kunde gå ner för att hämta resten.

En av årets sista utebilder!

En av årets sista utebilder!

De blir lite suddiga när de vet att något är i görningen, då är det extra svårt att stå stilla. Så fort grindarna öppnades tog sig alla ulltussar raskt hemåt, de hann till och med före spannen 🙂

Vi hittar själva, pelletsen får man ju ändå inte smaka på vägen!

Vi hittar själva, pelletsen får man ju ändå tydligen inte smaka på vägen!

Med de korta dagarna som det är nu så är det faktiskt rätt skönt att ha dem inne. De verkar snabbt ha funnit sig tillrätta och ingen har glömt hur det funkar att komma åt maten. Konny var uppenbarligen nybörjare på den här typen av ätfronter men han lyckades också snabbt få sig höstens första inomhusfrukost.

"Konserverad sommar", fårversionen

”Konserverad sommar”, fårversionen

Gräs som gräs? Även det som varit inplastat i flera månader smakar tydligen gott! Nu i början av stallsäsongen får de nöja sig med helsädsensilage när deras energibehov inte är så stort. Pellets blir därför en mycket sällsynt lyx, men det har vi inte berättat för dem…