Sommarfrisyr

Tackorna klipps ju inför betäckning på hösten och lite innan lamningen i slutet av vintern. Eftersom baggarna anses mer attraktiva när de är långhåriga så ska de därför inte klippas på hösten och kommer således ”i otakt”. De klipptes i december efter avslutad tjänstgöring och för att inte bli alltför lurviga innan hösten så har de nu friserats igen.

Långhåriga och undrande till vad som är på gång?

Jabba var först ut. Buddvar fick stängas in i en liten fålla för att inte konkurrera om uppmärksamheten. ”Femman” brukar ju vara minst sagt krävande och vilja bli klappad men när hon hörde klippmaskinen så höll hon behörigt avstånd 🙂

En klippt, en kvar.

Vi försöker verkligen att inte ”gulla” för mycket med baggarna eftersom det kan göra dem extra benägna att stångas men det är svårt med så extremt sociala individer som Jabba. Han älskar verkligen all form av kontakt och verkade gilla varenda sekund av att bli klippt.

Buddvar var också snäll ”egentligen”, men visade sin uppskattning genom att vilja klia sig hela tiden. Mot grindarna, mot klippmaskinen eller mot den som höll i klippmaskinen… Inte så lätt att komma åt då kan man säga! Till slut så la han sig ner och det sista klipptes medan han låg och idisslade.

Inte så lättstressad!

En rejäl säck med ull blev det trots att allt från buk och ben lämnades på marken. Kanske kommer fåglarna att använda det till att bygga extra mysiga bon nästa år?

Jabba stod lös medan halsen klipptes eftersom halsbandet var lite i vägen. Det är svårt att hålla på regeln om att inte klappa baggar när de är så kontaktsökande som han…

Du och jag, matte!

Nu under semestern är vi mestadels hemma – hör gärna av er om ni vill komma och klappa lamm eller kika i butiken! Än så länge finns det både grillkorv, kallrökt korv och ölkorv. Samt lammskinn förstås och lite olika hantverksprodukter av skinn eller ull från våra får – välkomna!