Sommar och sol…

… längtar vi efter nu! Men gräset växer och de små grå också därmed. Nya rekordhållare i matchvikt är lammen 15056 och 15057 med vardera 51 kg vid senaste vägningen. Det var visserligen ytterligare två lamm med samma vikt men de är födda tidigare (15055) eller har inga syskon (15002). Extra roligt med dessa rekordhållare eftersom de är bortadopterade. Som flasklamm hade de antagligen inte varit i närheten av några rekord!

Rekordtrillingarna är nu uppe i sammanlagt 118 kg och äntligen lyckades de hamna på en vettig bild tillsammans med mamma:

Triss i tillväxt!

Triss i tillväxt!

På Sjögården har ”semester” tidigare år kunnat översättas med ”oavlönat arbete på hemmaplan”. I år var det ”enda” uppdraget att förfärdiga en altan, något vi länge suktat efter. Även i detta projekt gjorde den steniga marken sig påmind men efter grävande, sågande, skruvande och kanske någon enstaka svordom kan vi nu (när det inte regnar) inta middagen i kvällssol 🙂

Välkomna på fika och grillning!

Välkomna på fika och grillning!

På grillen blir det givetvis gärna korv, lammkotletter (det bästa som finns att grilla, alla kategorier?) eller lammrevben. Just revben vet vi att många har kvar längst ner i frysen efter att ha köpt köttlåda i höstas. Utan att skryta kan vi säga att alla som fått smaka har gillat dem – så våga prova!