Sista natten med gänget…

… det var i natt det! Tidigt i morse samlade vi in alla lammen och skilde ifrån de tio som vuxit bäst och var redo för slakt. För att lastningen skulle gå så lätt och stressfritt som möjligt har vi övat dem på momenten ”springa efter skramlande spann” och ”gå in i fålla” i flera dagar. I förrgår fick de tio utvalda sina extra öronbrickor isatta, de är till för att slakteriet ska veta om att vi tar tillbaka både köttet och skinnet.

Vissa lamm märks lite extra...Vissa lamm märks lite extra…

”Putte” som är med på bilden med öronen lite bakåt har varit en av de allra stångigaste och det kommer nog att kännas lite konstigt att inte behöva hålla sig undan från honom vid kvällens lammklappningsstund.

Övning ger färdighet och efter bara en liten stund stod alla lammen prydligt insamlade, uppdelade i två grupper.

 

Silverlockar i morgondis

Silverlockar i morgondis

Lastningen gick bra och efter en halvtimme var vi framme på Skara Lammslakteri. Där fick vi ett mycket bra bemötande och lammen lastades lugnt och fint av för att vänta i halmade boxar.

Det är verkligen med dubbla känslor som man skickar de lamm som man i en del fall sett födas och sedan klappat hela sommaren till slakt… Men det känns å andra sidan väldigt bra att kunna äta och leverera kött från djur som man vet har haft det bra varenda dag i hela sina liv!