Siesta – men inte för alla!

Det är VARMT! Vi har semester och får inte så mycket uträttat som vi tänkt, nästan praktiskt att kunna skylla på värmen… Fåren gillar inte värme så mycket och är väldigt inaktiva under de varmaste timmarna på dygnet för att istället beta ikapp morgnar och kvällar. Igår hittade vi dem knappt där de låg i skuggan:

Skönt med svalka!

Skönt med svalka!

Till och med Femman låg kvar när vi kom för att titta till dem och fylla på vatten. Inte så att hon inte ville bli klappad, men hon visste ju att vi skulle komma till henne om inte hon kom till oss 🙂

Här är jag, kom och klia mig på halsen!

Här är jag, kom och klia mig på halsen!

Vissa får ingen vila alls utan jobbar på för att hjälpa oss och djuren inför vintern. Jesper var här med sina för våra förhållanden galet överdimensionerade vallmaskiner och hade i ett nafs fixat inte mindre än tio rundbalar. Det enda vi behövde göra var att köra hem dem!

Mestadels ett resultat av andras ansträngningar

Mestadels ett resultat av andras ansträngningar

Nu hoppas vi på lite lagom med regn på vallen så att det kommer nytt fint gräs. När lammen är så stora och växer så mycket är det som att släppa in ett nytt lamm varannan-var tredje dag så det behövs verkligen massor med bete!