Rockad hos de små grå

Baggarna har i praktiken avslutat årets tjänstgöring redan men ändå gått med damerna. Vi flyttade helt enkelt steriliserade Buddvar till de tackor som ska vara kvar och Erik till slaktlammen. Idag blev det äntligen tid att flytta om så att baggarna kunde få en egen avdelning.

Nedmontering av årets ”fårt”

För att grabbarna inte skulle ägna all tid åt att bråka genom grindarna istället för att uppvakta brunstiga tackor fick vi verkligen förstärka barriären mellan grupperna. Grindar upp till taket och dessutom ”siktskydd” krävdes för att de skulle sluta konkurrera.

I samband med omflyttning blev det också klippning av herrarna. Första gången för Erik, som nu inte var riktigt lika stilig som när han kom i höstas.

Fortfarande fina lockar, men nu inne-dammig och halmig

Han gillade inte så mycket att bli uppbunden, därav den konstiga kroppshållningen på bilden – sekunden efter tar han ett skutt upp i luften. Men när klippningen väl kom igång vara han med på noterna:

Svansen säger allt!

Han är ju så liten att det är svårt att komma åt överallt, men snäll och lätthanterlig åtminstone

Inte så hälsosamt för husveterinärens rygg…

Inte så liten i verkligheten!

Han är ganska liten, Erik, men på den här bilden ser han verkligen mikroskopisk ut. Buddvar är ju inte superstor, men definitivt större än sin kompanjon.

Näste man till rakning!

Buddvar är ju ett år äldre och därmed klippt innan vilket visade sig i lite mer förmåga att spjärna emot att sitta på rumpan och få mage/ljumskar klippta. Till slut var vi klara och båda två kunde komma in i en ny egen box.

Grå, och gris?

Sill-liknande blanka blir de aldrig vid klippning efter ett par månader på stall, men visst är Erik (längst bort i bild) nästan lite grisskär? Vi får hoppas att ullen snart börjar växa ut igen… Nu får baggarna vara i denna trånga box tills alla tecken på slagsmål upphört, sen ska de givetvis få en större. Hittills har de skött sig över förväntan.

Alla tackorna går nu tillsammans, väldigt skönt att ha den täta barriären nedtagen så att man kan se ordentligt längs med båda sidorna.

Öppen planlösning

Ute faller snön, det blir nog ett vitt nyår nu när det inte blev en vit jul. Lammstek på menyn kanske? Eller lammfilé om man verkligen vill lyxa till det, vi har några enstaka kvar – välkomna!