Nya rekord!

I lördags fick den regerande guldtackan 10029 se sig slagen och det med besked. ”Örontackan” 10106 nedkom med tre bagglamm som vägde inte mindre än 15,5 kg tillsammans. Alla otroligt pigga och de blir givetvis väl omskötta av duktiga mamman. Tyvärr har vi inte fått några rättvisande bilder på underverken men det kommer!

Ett annat inofficiellt rekord satte en av våra favorittackor 00007. Hon hade så mycket mjölk att lammen hade svårt att ”få tag” i det spända juvret. Vi mjölkade ur och mjölkade ur, det ville aldrig ta slut… När båda lammen matats proppmätta fick vi ändå en dryg halvliter att frysa in för eventuella framtida råmjölksbehov.

Rekord i lugn respektive oro sätter lammet 15061 och ungtackan 14008. 15061 var minst av alla hittills (2,9 kg när han föddes) men väldigt självständig. Oroliga mamman tar sitt uppdrag på största allvar och vill ha honom under ständig uppsikt, inte så lätt när den lilla sonen hellre leker med de andra lammen i dagiset!

Orolig mamma gör sitt bästa för att hålla koll!

Ullig version av hönsmamma gör sitt bästa för att hålla koll!

Bilden nedan är tagen på natten. Coola lammet tyckte att han kunde sova ensam i dagiset men mamsen tyckte att han var alldeles för långt bort! Hon tillbringar merparten av sin tid ståendes med huvudet genom grinden för att komma åtminstone några centimeter närmare när han väljer att ”sova hos kompisar”.

Varför så långt borta??

Varför så långt borta??