Nä, vi lyckades inte…

Under måndagen var sjuklingen 10032 rätt hängig och ville inte äta. Hon fick mer dropp och piggnade då till tillfälligt. Vi bestämde på kvällen att om hon inte var bättre på morgonen så skulle hon få somna in på morgonen och så fick det bli, tyvärr. Väldigt tråkigt för både oss och hennes små lamm såklart!

Vi kommer att låta obducera henne imorgon. Kanske hade hon en skada sedan innan som förvärrades av förlossningen, kanske var det ”bara” otur. Det känns ändå bra att ha gett henne en chans – man ska ju utnyttja fördelarna med att ha en veterinär i företaget.

I morse fick vi två nya lamm, även de med lite klurigt felläge. Först var de väldigt medtagna och andades knappt. Dessutom var tackan först inte så intresserad av dem, troligen väldigt trött och hade ont efter den jobbiga lamningen. Lammen fick därför sin första råmjölk med flaska för att vi skulle våga lämna dem under dagen. Nu har de lärt sig dia och mamma-omsorgerna är på Gotlandsfårsvis i allra högsta grad påkopplade. Ett litet ljus i mörkret denna dag!