Får på bete = sommar

Det dröjde innan värmen och därmed gräset kom i år, så inte en endaste klöv har varit på bete förrän den här veckan. Nu växer gräset desto fortare och man kan anta att de små grå kommer att ha svårt att hinna äta medan det är smakligt.

Förflyttning på egen klöv!

I år var ulltussarna faktiskt jätteduktiga och alla gick prydligt samlade till årets första bete. Vissa år har det varit en massa jagande för att få dem dit man vill, men det slapp vi i år.

Morgonstund har guld i mun, eller kanske idissling?

Det är verkligen bästa starten på dagen att gå ner till fåren ackompanjerad av morgonsol och fågelkvitter! Det kommer regn lite hela tiden så de har snabbt befriats från stallperiodens damm och ser nu ganska prydliga ut.

Tänk att kunna göra protein av gräs, vilken superkraft?!

Vårt gästhus har fått en flygande start och är uthyrt minst ett par nätter per vecka. Det är väldigt roligt med det positiva mottagandet! För att boka övernattning, hör av dig till oss på 0708-619697 eller 0709-507997. Det finns mycket att se och göra här på Falbygden, att det mest blir hemester även i år behöver inte alls vara någon uppoffring! Ett urval av besöksmål finns listade under fliken Gästhus.

Allrum i gäststugan
”Öppen planlösning”

Huset är inte så stort men har förutom komplett kök och badrum en matplats för fyra personer. På sovloftet finns det två sängplatser och soffan kan bäddas ut till en dubbelsäng.