Det är enkelt!

Den moderna människans val präglas av olika val. Välja elbolag, skola till barnen, pensionssparande och tusen andra saker. Som att det inte vore nog måste man dessutom välja vad man sa äta. Som tur är så är det faktiskt lite enklare 🙂

Man har tyvärr ingen garanti för att alla djur lever ett optimalt liv ens i Sverige, men det man kan vara helt säker på är att genom att välja svenskt kött ökar du din egen och andras chans att överleva cancerbehandling, infektionssjukdomar och komplicerade kirurgiska ingrepp. När Fleming uppfann penicillinet så var det magiskt, nu håller vi på att slarva bort det…

(BIld från the WWII Museum)

Helt enkelt ett mirakel vid sårinfektioner! (BIld från the National WWII Museum)

Idag vet vi att det ges mer antibiotika till friska djur än till sjuka människor, globalt sett. Så ser det inte ut i Sverige. Därför är valet enkelt. Medan övriga val som nämndes ovan kan vara svåra, så är valet av kött (och mjölkprodukter) enkelt – väljer du dem med svenskt ursprung så har du bidragit till en bättre framtid!

Det låter galet, men det är faktiskt sant (Land Lantbruk, 21 oktober 2016)

Det låter galet, men det är faktiskt sant (Land Lantbruk, 21 oktober 2016)

Att man sedan bidrar till öppna landskap och arbetstillfällen i Sverige, det är en annan historia. Definitivt inte oviktig, men antibiotikaresistensen är LIVSVIKTIG, bokstavligt talat.

Vem vill ha antibiotika? Inte vi, vill vill ha PELLETS!

Vem vill ha antibiotika? Inte vi, vill vill ha PELLETS!

Ständigt hoppfulla är de, ulltussarna 🙂 Än så länge finns det gräs kvar så de går ute och verkar trivas med det. Trots regn och rusk fryser de aldrig och bli aldrig blöta längst in mot huden. Ull är ett fantastiskt material!