Adressändring

Magarna växer på de dräktiga tackorna och det börjar bli trångt vid foderbordet. Jabba har i praktiken haft tre ätplatser i sin ”bur” (gotlandsbaggar hoppar ut om man har dem i en ”box”…) vilket är lite onödigt. Han och Buddvar har inte kunnat samsas om samma utrymme innan men nu har vi provat igen och hoppas att det går bättre när det inte finns snygga tjejer i omedelbar närhet.

Först fick vi inreda en ny liten avdelning:

Rum för två, inklusive provisorisk höhäck

Den nya boxen är väl tilltagen men för att de inte skulle kunna slåss fick de börja med att bo ganska trångt:

Hungriga = fokuserar på mat

Den första stunden verkade båda helt omedvetna om den andres existens och bara åt. Men sen kom Jabba på att det var hans antagonist som stod där och satte igång med sina dumheter igen 🙁

Stångning pågår

Svårt att fånga på bild för det går väldigt fort! Under kvällen var det omväxlande helt lugnt och ganska stökigt, vi får hoppas att lugnet vinner!

Med det extra utrymmet som skapades hos ungtackorna när Jabba flyttade fick ”Sjuan”  också byta adress och slå sig ihop med ”tonårstjejerna” vilket hon tog med ro. Hon är scannad med troligen tre lamm och ska lamma först av alla om en vecka så hon behöver lite mer att äta. Ganska tjock om magen är hon!

Liiite skillnad på trillingtacka som lammar för femte gången jämfört med ungtacka med bara ett lamm i magen!

Tillfällig adressändring hade vi själva när vi idag levererade våra första varor i ”Rekoring Falköping”. En fiffig mötesplats för konsumenter och lokala livsmedelsproducenter. Istället för att konsumenterna ska åka omkring och handla närproducerad mat lite här och där (vilket inte är så resurssmart egentligen) så blir Rekoringen sambandscentral. Än så länge bara i uppstartsskedet men det ser ljust ut inför framtiden med ganska mycket kommers på Stora Torget i Falköping. Sök på Rekoring Falköping på Facebook om du vill handa lokalt på ett smidigt sätt!