Våren hann passera och övergå i sommar…

Vår hemsida har haft lite tekniska problem och därför har det varit klent med uppdateringar. Våren (lammen) kom i år med dunder och brak den 23 mars när vi för första gången fick fyrlingar. Mammatackan 16003 skötte sig utmärkt som Gotlandsfår brukar men hade svårt att orka äta tillräckligt så hon blev tyvärr rätt smal. Två av lammen fick nya mammor och nu är 16003 jättefin i hullet igen.

Rekordantal! Sammanlagt vägde de över 12 kg och alla var pigga när de kom ut.
Duktig nybörjarmamma som bara fick en, det är mer lagom första gången.
En av årets fyra adoptioner, lägg märke till att ett av de nyfödda (?) lammen har öronbricka 😉

Vårvädret var ganska svalt och inte förrän den 10 maj började sommaren då alla ulliga släpptes på bete på samma gång. I samma veva blev vi med grönbeteshöns och har nu finfina ägg med nästan orange gula att köpa. Hönsen bor i mobila burar som flyttas dagligen till färskt bete. De får vid sidan av en massa gräs ett sojafritt svensktillverkat foder.

Klappning behövs både ute och inne!
Ute alltid, med tillgång till sittpinne på natten samt värprede förstås.

Ulltussarna firade midsommar med att gnaga i sig sju sorters blommor. Hur det påverkar deras drömmar om tillkommande kavaljerer vet bara de själva!

Efter åtta säsonger med vår fd grisvåg har vi äntligen skaffat en lite mer lättarbetad variant. Lammen är hittills vägda två gånger och växer enligt förväntningarna. I början av juli skilde vi ifrån tackorna så nu kan vi hela tiden reservera det bästa betet till lammen.

Givetvis granskat av 21020, hon missar inget!

Vi kommer att mönstra i början av augusti och efter det finns det förhoppningsvis några bagglamm för avel till salu. För snabbast uppdateringar, följ oss på http://www.facebook.com/sjogardenslamm