Tungviktare

Ja,som de växer de där lammen! Vi gjorde ett försök att väga några av dem för ett par veckor sedan och konstaterade att de största lagt på sig ca 500 gram per dag. (Konstigt att det anses bra, när många människor vid den här tiden på året gör allt för att gå ner i vikt…)

Lammlyft

Lammlyft

Bagglammet 14065 på bilden är ett av de allra största lammen och han vet mycket väl om det. Är man inte snabb nog med klappningen så blir man hårdhänt påmind! Han vägde 4,3 kg när han föddes och har inte haft någon konkurrens om mammas mjölk. Nu väger han vid tre månaders ålder närmare 40 kg!

Förstfödda

Förstfödda

Tackan som lammade allra först, 1004, är en av de minsta. Hon fick tre lika stora tacklamm (varav hon skymmer det ena på bilden). Dessa lamm har hållit sig jämna och fina i storlek men av förklarliga skäl inte vuxit riktigt lika snabbt som de enfödda. De är ganska olika i färg; en ljusgrå med vita bakben, en nästan svart med mycket vitt i huvudet och så en mellangrå utan vita tecken.

En del av lammen är nu så stora att det kan vara svårt att skilja dem från tackorna när man räknar dem. Vi räknar inte lammen utan bara tackorna. Om alla tackorna är där och flocken är lugn så brukar det betyda att alla lamm är på plats.

Lättförväxlade

Lättförväxlade!