Tomten bor i Sörby!

Det började som en lite galen idé, men det dröjde inte länge innan de konkreta planerna tog fart och nu är Sjögårdens Lamm stolta julklappsleverantörer! Som alla vet är det svårt att hitta presenter som ”passar alla” men på husbondens arbetsplats, Mobitec i Herrljunga, hoppas och tror vi att  de allra flesta blev nöjda.

Innan tomtefabriken kunde starta upp sin verksamhet skulle det förstås finnas något att lägga i själva julklappslådan. Det blev många kontakter med olika lokala, ofta småskaliga, livsmedelsproducenter. Till och med träullen kommer från en fabrik bara ett par mil härifrån. (Träullen fanns för övrigt mest överallt i huset efter det att tomtefabriken stängt ner för säsongen…) Vi vek kartonger, etiketterade och provpackade – sedan gick det att sätta igång! Just det, vi provsmakade allting också, det var den lätta biten!

Inte riktigt som ett löpande band...

Världens minsta tomtefabrik?

Lådan innehöll julost från Gäsene, ett mejeri som enbart tillverkar ost, bröd från Knäck o Bräck , kardemummaskorpor (på mjöl malt av en medarbetare på Mobitec, det du!) och fudge tillverkade av Trollabo Kvarn, Dufvenkrooks pepparkakor, glögg från Herrljunga och så – trumvirvel – vår egen Örtagårdskorv, tillverkad av Claessons charkuteri.

God Jul, bokstavligt talat :-)

God Jul, bokstavligt talat 🙂

Vi tycker såklart att det är väldigt roligt att bidra till företagande på landsbygden genom att få leverera en julklapp där nästan allt kommer från lokala producenter. I framtiden åtar vi  oss gärna liknande uppdrag igen – välkommen att höra av dig vid intresse!

En reaktion på ”Tomten bor i Sörby!

Kommentarer inaktiverade.