Sommarsmak i hönshuset?

Nu när dagarna är så korta så har hönsen redan satt sig tillrätta för natten när vi kommer hem. Städning får man därför passa på att göra på en ledig dag. Alla som har djur vet att det av någon märklig anledning är roligare att städa hos dem än inne i sitt eget hus. Trots att djuren i allmänhet, och i allra högsta grad höns i synnerhet, sällan förvaltar det särskilt väl.

Hönsen gillar INTE att gå ut när det är kallt, och nu var det ju dessutom snö, hu! Men det fick de stå ut med en liten stund!

Första ute, ganska skeptisk…

Just eftersom hönsen numera är inne så mycket så blir det såklart extra smutsigt. Två skottkärror gödsel och en halv bal vardera av spån och torv blev det som nytt:

Tadaa!

Torv längst in under sittpinnarna där den mesta gödseln hamnar och spån närmast dörren för att det ska vara lite ljusare och mindre dammigt där de mest uppehåller sig dagtid.

Tuppen först på plats inne

Efter att blockeringen i luckan hade alla bråttom in från kylan. Paradoxalt nog ”firade” de dock med kalla godsaker som rensats ut vid städning i frysen:

Hallon, det var en favorit…

… och glass var inte heller så dumt!

Höns kanske inte anses vara de mest intelligenta djuren, men de kan göra protein av det vi själva inte vill eller kan äta – är det inte rätt fantastiskt?!