Samordning i släkten

Gruppen med nylammade tackor och deras lamm består nu av två mor- och dotterpar som tillsammans har åtta lamm. Inte nog med det, i morse lammade 10002 och den som ser ut att bli nästa är hennes dotter 00033! Just dessa båda är dessutom extremt lika. Alla våra får är såklart fina, men frågan är om inte de här har de absolut vackraste huvudena?

Elegant profil!

Elegant profil!

00033 är väldigt kelig men hennes mamma är lite blygare så det var inte så lätt att få en bild med dem båda, här är ett försök:

Lika som bär!

Lika som bär!

Men visst är det lammen ni vill se?! I tisdags morse fick ”Sjuan” två stycken, båda födda och på benen innan vi fick se dem. En helsvart tacka och en bagge med lite vitt i pannan:

Den finaste kommunikation som finns!

Den finaste kommunikation som finns!

Lillpojken i närbild

Lillpojken i närbild

De var pigga och målmedvetna som sig bör men mammainstinkterna ville ändå påminna lite när de hade vilat för länge:

Fårens version av "kom in och ät"!

Fårens version av ”kom in och ät”!

Det kan se ganska brutalt ut när tackorna sparkar med frambenen på lammen för att de ska komma upp och dia, men oftast siktar de lite bredvid.

I morse fick 10002 tre stycken lamm varav det minsta (!) vägde 3,6 kg. Här är det allra första:

Sjätte gången gillt!

Sjätte gången, bra koll på läget! 

Hon har ju varit med förr och hade fullt fokus utan bry sig om att vi strödde och flyttade om grindar så att hon och hennes familj skulle kunna få en egen box. Goda modersegenskaper och starka pigga lamm är några av Gotlandsfårens kännetecken, hos oss har det stämt till hundra procent!

Vi är hemma i påsk och tar gärna emot besök för att klappa lamm eller titta på lammskinn – välkomna 🙂