Ordlekar av olika typ

Som vi beskrivit tidigare är ordet ”får” vanligt förekommande även när man inte menar våra ullbeklädda fyrbeningar. Roligt ibland, mindre praktiskt emellanåt.

Idag blir det dock en annan variant på ordlek.  Äntligen har  vi fått hem två nya sorters korv! Alltid lika svårt att bestämma vilken kryddning den ska ha och sedan kommer utmaningen att ge den ett namn. Korvarna är gjorda på samma recept med svart- vit- och rosépeppar. Det finns dels en ”vanlig” kallrökt korv att ha på smörgås eller på julbordet och dels en ölkorv.

Peppar, peppar (peppar)

Peppar, peppar (peppar)!

Den kallrökta korven finns i bitar på ca 300 gram för 80 kronor. Hållbarheten i kyl är tre månader. Givetvis är korven rökt över äkta spån!

När vi tog fram vår första ölkorv hade vi en namntävling och det vinnande namnet blev i hård kamp ”Holy Smoke” (för länge sedan slutsåld) men det fanns många andra bra namn. Nu har ett av de andra kommit till användning!

Sö(l)korv!

Sö(l)korv!

Har inte sölkorv en lite negativ klang? Jo, kanske det. Men ”söer” betyder tackor på västgötska och det är ju just vad korven (bland annat) är gjord på 🙂 Pepprig och smakrik men inte jättestark. Hållbarheten är ett helt år i kyl, men vi vågar lova att vi inte har kvar den mer än en bråkdel av den tiden!

Korven finns i butiken. Imorgon torsdag finns den att köpa i Tibro och på lördag i Skövde – välkomna!