Men kom igen nu då!

Som vi har laddat… Men inget litet lamm verkar vilja titta ut riktigt än. De första är beräknade 23 mars men felmarginalen är ca 5 dagar, åt båda hållen. Ja ja, SÅ länge till behöver vi nog inte vänta om man ser hur vissa ser ut:

Välfyllt mjölkförråd!

Välfyllt mjölkförråd!

Hur har vi laddat då? Visa av erfarenheten sedan förra årets lamm-på-foderbordet-invasion har vi sedan innan byggt nya ätfronter. ”Tjuvlammen” har hittills inte forcerat dem och det bådar ju gott. Vidare så har vi monterat krokar så att lammboxgrindarna kan hänga mer lättillgängligt inne hos tackorna:

Budgetvarianten i trä, egen design...

Budgetvarianten i trä, egen design…

...respektive lyxvarianten av metall, inköpt.

…respektive lyxvarianten av metall, inköpt.

Eftersom det kändes trångt redan med 22 tackor plus lamm ifjol, mot årets 27, så har vi inrett en extra box vid det gamla kvigfoderbordet:

Bara en väldig massa halm än så länge!

Bara en väldig massa halm än så länge!

Löjligt generöst med halm men här finns ju ingen brunnen bädd undertill så det behövs för att de unga lammen som (förhoppningsvis) snart flyttar in där inte ska lägga onödig energi på att hålla värmen. Det fanns bara halmedkast i andra änden på stallet så vi har sågat upp ett nytt. För att hindra halmen från att hamna över diskbänken fick det tillverkas ett tjusigt (nåja, praktiskt åtminstone…) draperi:

Också egen design, tro det eller ej!

Också egen design, tro det eller ej!

Just diskbänken är i sig också en förbättring från förra året. Det är den som satt i köket när vi kom hit. Vi gillar återanvändning 🙂 Lyxigt att ha rinnande varmt vatten lättillgängligt om man till exempel ska assistera med en lamning.

Inför alla tackor som ska gå i ensambox så har vi också förberett vattenspannar med upphängning samt spannar att ge pellets i om det inte går att bygga alla ensamboxar längs foderbordet:

Äta och dricka bör man annars dör man!

Äta och dricka bör man annars dör man!

”Tjuvlammen” har nu blivit riktigt kaxiga och följer gärna med mamma ut på gången när hon ska få sin extra pelletsranson. De har börjat äta pellets i sitt lammdagis men försöker också sno åt sig lite extra:

Familjemiddag?

Familjemiddag?

De växer bra och väger nu nästan fyra gånger så mycket som när de föddes för drygt tre veckor sedan.

Det är svårt att ta bra ”tjockis-bilder” men favoriten Tian fick trillingar förra året, nog ser det ut att kunna bli så i år också?

Hur många gömmer sig där inne?

Hur många gömmer sig där inne?

Lika förväntansfulla som vi är nu, lika trötta kommer vi att vara när det är över… Kanske kanske finns det något nytt att rapportera om redan imorgon…? Håll tummarna!