Ingenting, och allting, är som vanligt

2020 kommer för alltid att vara ett år vi kommer ihåg. För många har vardagen helt förändrats, för oss som mest är hemma när vi är lediga är skillnaderna inte lika stora. För vissa – som fåren – är det ingen skillnad alls! De fick komma in från betet 31 oktober, samma dag som vi hade ett studiebesök här.

Skaraborgs Fåravelsförening var här. Alla höll avstånd, spritade händer och var mestadels utomhus. Tänk att vi redan vant oss!

Dagen efter installning blev de klippta och nu uppvaktas de flitigt av årets kavaljer Allan. Våren beräknas, baserat på första noterade betäckningen, börja 2 april 2021!

Arbetskläderna är på, och det syns att han haft att göra redan!

Vi har stor och ökande efterfrågan på ull vilket vi tycker är fantastiskt roligt, den tog faktiskt nästan slut och det har aldrig hänt innan. Nu är all årets höstull sorterad och redo att hamna hos duktiga personer som tovar och spinner. Ullen är väldigt ren eftersom tackorna gått ute till dagen innan klippning. Nytt är att vi sorterat även gotlandsullen i olika färger; ljusgrå/nästan vit, mellangrå samt mörkgrå/svart. Det finns också kritvit Leicester-ull av både tacka och lamm.

Silverlockar!
Vita lockar av Leicester, finns i begränsad mängd.

Vi kommer inte att vara med på Rekoringen förrän smittspridningen minskar. Det går däremot bra att handla på corona-säkert sätt i vår gårdsbutik och vi kan också ta med både kött och skinn till Falköping eller Herrljunga. Den enda marknad vi kommer att medverka på i år är Malta Johanna Jul den 5 december. Vi kommer också vara representerade på basaren hos Viltmat där man förutom våra lammskinn kan hitta allt som hör en julmarknad till – utom trängsel.

Snabbast uppdateringar får man genom att följa oss på Facebook och Instagram där vi heter @sjogardenslamm – välkomna att följa oss!

Till sist, håll i och håll ut, det kommer en ny tid då vi åter kan umgås som vi är vana vid. Köp julklappar lokalt så att butikerna överlever. De allra flesta erbjuder smittsäkra alternativ bara man ställer frågan!