Grått Nytt År!

Nej, det är inte så att vi önskar någon ett tråkigt eller mulet 2015, verkligen inte. Men vi hoppas att många fortsätter att följa oss och silverlockarna! Tänk, för ett år sedan hade vi inga får, det känns ju helt konstigt!? Har vi inte alltid haft det liksom? Snart kan vi fira ett år sedan de flyttade in! Vid en första anblick kan de se likadana ut allihop men nu vet vi bättre – vissa är lite försiktiga och håller sig i bakgrunden, andra väldigt framfusiga och krävande, några blyga men nyfikna – de har helt enkelt alla sin egen personlighet.

Jonte, stilig även inzoomad!

Närbild av grått!

Det har varit ett händelserikt år med både med- och motgångar. Vi ångrar inte en sekund att vi skaffade fåren trots allt slit med staketen och alla tidiga morgnar under lamningsperioden. Vi miste ju tyvärr en tacka men födde upp hennes lamm på flaska vilket tog sin lilla tid men de klarade sig fint. På plussidan finns förstås mycket mer. Förutom de oändliga klappstunderna och att bara titta på fåren medan de äter (det låter kanske tråkigt, men prova om du vågar, du kommer också att fastna där!) även den goda känslan av att markerna betas igen och så all hjälp vi har fått av våra fantastiska grannar.

Ute är det snö och nollgradigt, våren känns långt borta… Men hav förtröstan, inom tre månader hoppas vi åter ha busiga mini-ulltussar att klappa.

Var rädda om fingrarna ikväll och tänk på att djur kan bli rädda när det smäller -använd fyrverkerier med förstånd!